Ingrediencie

  • 250 g Kukuričnej krupice
  • Menšia tekvica hokkaido
  • Rama s maslom
  • 1 hrsť Strúhaného syra (parmezán)
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie

O produkte

Detail produktu

Objednať online

Postup prípravy

01 - Tekvicu prepolíme, vydlabeme a ošúpeme – lepšie ako nožíkom to ide škrabkou na zemiaky. Nakrájame ju na malé kúsky, zalejeme vodou a varíme do mäkka. Ja mám tekvice plný hrniec, pretože som rovno spravila aj krémovú polievku

1487855555-dsc-0008.jpg

02 - Keď je mäkká, rozmixujeme ju tyčovým mixérom a dolejeme vodou tak, aby sme mali 1 l tekutiny. Do toho vsypeme kukuričnú krupicu a varíme do zhustnutia – kým v hrnci nestojí vareška – v tomto momente kašu dochutíme soľou, korením, bylinkami (dala som tymian), parmezánom.

1487855575-dsc-0011.jpg

03 - Vhodný plech vymažeme olivovým olejom, vlejeme doň kašu a necháme vychladnúť a stuhnúť. Kaša by mala mať na výšku max. cca 2 cm. Z tuhej kaše vieme formičkou vykrajovať rôzne tvary (alebo ju krájať nožom na obdĺžniky / trojuholníky), ktoré na panvici opečieme z každej strany do zlatova. Polenta bude chrumkavá a jej chuť intenzívnejšia. Podávame nie len ako prílohu k hlavnému jedlu, ale aj potretú maslom namiesto chlebíka napríklad aj na raňajky.

1487855615-dsc-0031.jpg

Najnovšie recepty

Máš na niečo chuť, ale nevieš, čo si dať? Vyskúšaj niektorý z novo pridaných tipov na Veronikynom blogu alebo si nájdi ten pravý recept podľa ingrediencií.