Ingrediencie

  • 500 g Hladkej múky
  • 5 lyžíc Cukru
  • 25 g Droždia
  • 1/4 l Vlažného mlieka
  • 80 g Hera
  • Štipka Soli
  • 2 Žĺtky
  • Rama s maslom

O produkte

Detail produktu

Objednať online

Postup prípravy

01 - Príprava je jednoduchá – všetko naraz dať do domácej pekárničky na chlieb (najskôr tekutiny a potom sypké prísady) a zapnúť program na kysnuté cesto. Zbožňujem takúto prípravu. Bez námahy krásne vypracované a nakysnuté cesto. Ak ale nemáte pekárničku, postup je klasický – z mlieka, trochy cukru a kvasníc nechať vzísť kvások a potom zapracovať k ostatným surovinám. Na teplom mieste nechať nakysnúť cca hodinu.

02 - Prísady môžete obmieňať – napríklad nahradiť časť cukru medom alebo vanilkovým cukrom. S múkou však opatrne. Skúšala som použiť ražnú múku a dopadlo to neúspešne.

1489589831-016.jpg

03 - Po vykysnutí rozdelíme cesto na 4 diely. Každý vyvaľkáme na tenúčko a prerežeme opäť na 4 časti. Rožky rolujeme zvonka smerom dnu, uložíme na plech a necháme ešte podkysnúť. Pečieme na 180 °C asi 15 min a po vztiahnutí z trúby ich potieram ešte za horúca mliekom.

1489589871-026.jpg

04 - Pred rolovaním môžeme rožky potrieť nutelou alebo džemom a budú akoby plnené, avšak my ich máme radi obyčajné, potreté Ramou s maslom a marhuľovým džemom.

1487853484-042.jpg

Najnovšie recepty

Máš na niečo chuť, ale nevieš, čo si dať? Vyskúšaj niektorý z novo pridaných tipov na Veronikynom blogu alebo si nájdi ten pravý recept podľa ingrediencií.