Raňajky z grilu

Recept

Raňajky z grilu

Späť na recepty

Ingrediencie

Rama s maslom
Červená paprika / kapia
Syr vhodný na gril
Olivový olej
Celozrnné pečivo
O recepte
Detail produktu
Objednať online

O recepte

Vonku sa ozimilo a tak prikladám recept teplý, sýty, ktorý nám možno privolá spomienky na letné večery pri grile.

Postup prípravy

01

Papriky umyjeme a položíme na rozpálený gril. Ja som použila elektrický – papriky ale zo začiatku dymia a tak odporúčam upravovať ich pri otvorenom okne, alebo ako ja, na balkóne. A ako alternatíva grilu sa dá použiť aj panvica, alebo ich nechať v rúre na plechu, no nezabudnúť otáčať. Opekáme z každej strany až do ztmavnutí. Čím dlhšie vydržíme papriky opékať, o to ľahšia bude ich následná úprava.

1487855221-010.jpg
02

Ku koncu si nakrájame syr na asi 0,5cm plátky a z každej strany krátko opečieme. Opečené papriky vložíme na cca 10 minút do hrnca pod pokrievku, prípadne do mikroténového sáčku, a necháme ich spariť. Potom by sa mala dať šupka jednoducho stiahnuť dole. Na pečivko si natrieme Ramu s maslom, uložíme grilovaný syr, prikryjeme paprikou a zakvapkáme olivovým olejom.

1487855286-038.jpg
03

Keďže príprava papriky je pomerne časovo náročná, robím vždy väčšie množstvo. To, čo sa nespotrebuje ihneď, nakrájam na pásy a uskladním v chladničke zaliate v olivovom oleji.

Recepty