Ingrediencie

  • 500 g Hladká múka
  • 80 g Kryštálový cukor
  • 2 lyžičky Mletá škorica
  • Muškátový oriešok
  • Štipka Perníkové korenie
  • 50 g Maslo
  • 2 Sušené droždia
  • 1 Bio pomeranč
  • 150 ml Mlieko
  • 2 Vajíčka
  • 100 g Mix sušeného ovocia
  • Zlatý sirup

O produkte

Detail produktu

Objednať online

Postup prípravy

01 - Recept na hot cross buns je v základe v podstate vždy rovnaký. Pohrať sa môžete s koreninami, sušeným ovocím či citrusovou kôrou, ktoré si každý pridá tak, ako má rád.

02 - Ak máme čerstvé droždie, necháme si vo vlažnom mlieku s lyžičkou cukru vzísť kvások. Ak používame sušené, tento krok vynecháme a jednoducho zmiešame všetky ingrediencie na cesto – múku, cukor, mlieko, kvasnice (alebo hotový kvások), všetky koreniny, Heru/prípadne Ramu a vajíčka. Poriadne premiesime, kým nemáme hladké a kompaktné cesto. Necháme ho na teplom mieste nakysnúť.

1488807687-ft-10-.jpg

03 - Počas toho si namočíme sušené ovocie – buď vo vode, alebo v pomarančovej šťave (kôru využijeme, takže najskôr si ju nastrúhame) alebo pre dospelákov v rume. Keď cesto zdvojnásobí objem, primiešame ovocie a kôru a opäť prehnetieme.

1488807720-ft-31-1-.jpg

04 - Cesto si jednoduchým predelovaním na polovice rozdelíme na 16 kúskov a vytvarujeme buchtičky, uložíme na plech s papierom na pečenie, alebo vymazaným a opäť necháme trochu podkysnúť. Krížiky nakreslíme pastou z hladkej múky a studenej vody – cca 3 lyžice z každého. Konzistencia musí byť redšia, ale nie príliš, asi ako poleva na medovníčky. Naplníme si ním cukrárske vrecúško s úzkou špičkou, alebo sáčok, ktorému odstrihneme roh a na každý bun nakreslíme kríž. Pečieme pri 180°C cca 10-15min, kým nie sú zlatohnedé. Ešte teplé ich potrieme zlatým/javorovým sirupom, medom, alebo redším marhuľovým džemom a hneď podávame.

1489590161-ft-41-.jpg

Najnovšie recepty

Máš na niečo chuť, ale nevieš, čo si dať? Vyskúšaj niektorý z novo pridaných tipov na Veronikynom blogu alebo si nájdi ten pravý recept podľa ingrediencií.